Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία Αθήνα

Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία Αθήνα

 

Συμβουλευτική

Η Συμβουλευτική είναι μια διαδικασία παροχής βοήθειας σε ένα άτομο ώστε:

Α.Να αποκτήσει επίγνωση του εαυτού του και του τρόπου που συνδέεται με τους άλλους και

Β.Να μάθει πως να λύνει κάποια προβλήματα που δυσκολεύουν τη ζωή του σε προσωπικό, επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο.

Η Συμβουλευτική δεν είναι συμβουλές. Διαφέρει από την Ψυχοθεραπεία ως προς το χρονικό διάστημα που διεξάγεται και ως προς την ουσία των θεμάτων που διαπραγματεύονται.

Κατά τη διαδικασία της Συμβουλευτικής υπάρχουν δύο πρόσωπα, που βρίσκονται σε ψυχολογική επαφή, ο σύμβουλος και ο πελάτης. Μεταξύ αυτών των δύο αναπτύσσεται μία σχέση, η οποία μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον ρόλο που υιοθετεί ο σύμβουλος, δηλαδή περισσότερο ή λιγότερο ενεργό για την ανάπτυξη αυτογνωσίας του πελάτη. Όμως ανεξάρτητα από τον ρόλο που υιοθετεί, ο σύμβουλος χρειάζεται να διαθέτει δύο βασικές δεξιότητες και αυτές είναι 1. Να είναι καλός ακροατής και 2. Να κατανοεί και να ανταποκρίνεται στο συναίσθημα του πελάτη.

Υπάρχουν διάφορα είδη συμβουλευτικής διεργασίας και αυτό εξαρτάται από τα θέματα που φέρνει ο πελάτης καθώς και από τις ανάγκες του. Αυτά είναι τα εξής:

Α. Εδώ η διαδικασία έχει σαν στόχο την ανάπτυξη και ενδυνάμωση του πελάτη, ώστε να είναι ικανός να ανταποκρίνεται στα διάφορα θέματα της ζωής του.

Β. Εδώ η έμφαση δίνεται στην επίλυση ενός προβλήματος που απασχολεί τον πελάτη.

Γ.Η διεργασία εδώ έχει σαν στόχο τη λήψη κάποιας απόφασης που χρειάζεται να πάρει ο πελάτης.

Δ.Ο στόχος εδώ είναι να βοηθήσει τον πελάτη να ξεπεράσει κάποια συναισθηματική κρίση στην οποία βρίσκεται και συγχρόνως να νιώσει ασφάλεια στο νέο πλαίσιο της ζωής του. Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία Αθήνα.

Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία Αθήνα

Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία στην Αθήνα. Υποστήριξη με online συνεδρία για άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, φοβίες, δυσκολία στον ύπνο, διατροφικές διαταραχές, Συμβουλευτική Ενηλίκων κ.α.