Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία Αθήνα

Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία Αθήνα

 

Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική Ενηλίκων

Στην ψυχοθεραπεία αναπτύσσεται μία σχέση μεταξύ του θεραπευτή και του θεραπευόμενου. Η όλη διεργασία φέρνει στο επίκεντρο τη σχέση αυτή και δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη δημιουργία μιας στάσης αποδοχής και εμπιστοσύνης. Έχει ολιστικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα να αγγίζει τον θεραπευόμενο σε φυσικό, νοητικό, συναισθηματικό και ενεργειακό επίπεδο. Η κάθε συνάντηση ονομάζεται συνεδρία και είναι μοναδική με οδηγό την μεταξύ τους σύνδεση στο τώρα. Μπορεί να γίνει είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά / online. Οι συνεδρίες γίνονται μία φορά την εβδομάδα, κατά προτίμηση την ίδια ώρα και διαρκούν 50 λεπτά. Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία Αθήνα.

Λόγοι για να ξεκινήσει κάποιος/α ψυχοθεραπεία

Ο θεραπευόμενος έρχεται στην ψυχοθεραπεία προκειμένου να βρει λύσεις για θέματα που τον απασχολούν, να βρει τρόπους να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις της ζωής του, να διαχειριστεί κάποια απώλεια και πένθος, να μοιραστεί τον φόβο του, να βρει δύναμη να αλλάξει αυτά που θέλει στη ζωή του, να βρει κουράγιο να αποδεχτεί αυτά που δεν μπορεί να αλλάξει και γενικά να ανοίξει στο φως οποιοδήποτε αίτημα έχει, όπως π.χ. σωματικά συμπτώματα, κρίσεις πανικού, άγχος, εξαρτήσεις, κατάθλιψη , αϋπνίες, φοβίες, ανησυχία, αναβλητικότητα, κ.α. Ψυχοθεραπεία Συμβουλευτική  Αθήνα.

 

Οφέλη από την ψυχοθεραπεία

Μέσα από όλη τη διαδικασία ο θεραπευόμενος βοηθιέται να βρει ουσιαστική επαφή με το σώμα και τα συναισθήματά του, αναπτύσσοντας έτσι την επίγνωση. Κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπείας αναγνωρίζει και αποδέχεται σκέψεις, πεποιθήσεις, συναισθήματα και συμπεριφορές που τον δυσκολεύουν. Από μόνη της αυτή η αναγνώριση και αποδοχή βοηθάει στην αλλαγή, η οποία έρχεται σιγά – σιγά χωρίς κόπο.

Με την πάροδο του χρόνου αρχίζει να νιώθει πιο ανάλαφρα, να βιώνει θετικότητα και να βρίσκει λύσεις σε θέματα που μέχρι πριν φαινόταν άλυτα. Στις συνεδρίες με τον θεραπευτή νιώθει ζεστασιά, νιώθει να τον εμπιστεύονται και να τον αποδέχονται χωρίς κριτική. Αυτά είναι αρκετά για να νιώσει ασφάλεια, πίστη στην αξία του και να γίνει ο αρχιτέκτονας της ζωής του. Όσο πιο καλά λειτουργεί αυτή η σχέση, τόσο περισσότερο εμπιστεύεται αυτό που γίνεται, με αποτέλεσμα να συνδέεται πιο ουσιαστικά με τον εαυτό του και τους άλλους γύρω του.

Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία Αθήνα

Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία στην Αθήνα. Υποστήριξη με online συνεδρία για άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, φοβίες, δυσκολία στον ύπνο, διατροφικές διαταραχές, Συμβουλευτική Ενηλίκων κ.α.